Chaos a anarchia v parlamente, šokovaný Danko chce od Nicholsonovej vysvetlenie

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 17:29 • 2 min
Chaos a anarchia v parlamente, šokovaný Danko chce od Nicholsonovej vysvetlenie

BRATISLAVA - Bordel, chaos, anarchia, arogancia. Takto hodnotia dnešné dianie v parlamente predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) a jeho podpredsedovia Béla Bugár (Most-Híd) a Martin Glváč (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Danko trvá na tom, že jediný poverený a splnomocnený viesť schôdzu bol dnes podpredseda snemovne Andrej Hrnčiar (#Sieť), a nie podpredsedníčka Lucia Nicholsonová (SaS). Odmieta špekulácie o tom, že na poverovacom dokumente nie je jeho vlastný podpis. Nicholsonová podľa neho konala svojvoľne. "Pani podpredsedníčka nemôže disponovať sms o tom, že má riadiť schôdzu," povedal s tým, že poveril Hrnčiara.

 

Danko si chce vypočuť Hrnčiara aj Nicholsonovú, pozrieť záznam z rokovania pléna a trvá na prijatí nového rokovacieho poriadku. "Budem navrhovať nový rokovací poriadok a čo najskôr zvolám poslanecké grémium," vyhlásil dnes na brífingu na bratislavskom letisku po návrate zo služobnej cesty v Štrasburgu.

 

"Za 26 rokov som sa nestretol s takou aroganciou," doplnil Bugár. Schôdza o návrhu na odvolanie premiéra Roberta Fica (Smer-SD) podľa neho nebola otvorená, hoci sa Nicholsonová o to pokúšala. "Parlament nebol uznášaniaschopný," zdôraznil Bugár. To, či je snemovňa uznášaniaschopná, sa podľa neho zisťuje hlasovacím zariadením, a nie pohľadom či prezenčnou listinou.

Glváč upozornil, že v parlamente akoby sa pokúšala opozícia o puč. Pýta sa, čo by bolo, keby vládu zostavila SaS a ľudia okolo nej. Nevie si predstaviť, čo by robili. Glváč je za prijatie tvrdého rokovacieho poriadku, ktorý by platil pre všetkých.

 

Danko bude od Nicholsonovej žiadať vysvetlenie jej dnešného konania. „Som z toho viac ako v šoku, čo si kto dovolí v NR SR. Utvrdzujem sa, že NR SR potrebuje nové pravidlá. Poslanci, ktorí nosia tričká alebo sa správajú ako Nicholsonová, by v Európskom parlamente sedieť nemohli. Politikom to zrátajú voliči. Možno chcú niektorí teátra,“ vyhlásil po návrate z návštevy Európskeho parlamentu Danko pred novinármi na bratislavskom letisku. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies