Champagne bude opäť kandidovať na prezidenta FIFA

NETKY.SK • 23 Október 2015, 11:59 • 2 min
Champagne bude opäť kandidovať na prezidenta FIFA

LONDÝN - Francúzsky funkcionár Jerome Champagne oznámil svoju opätovnú kandidatúru na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Voľby nového šéfa strešného orgánu svetového futbalu budú 26. februára 2016 v Zürichu.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatpäťročný Champagne bol bývalou pravou rukou dosluhujúceho prezidenta Seppa Blattera. Bol zastupujúcim generálnym sekretárom FIFA v rokoch 2002 až 2005, pričom pracoval ako medzinárodný futbalový konzultant v problematických regiónoch, akými sú Kosovo, Palestína, Izrael a Cyprus. V roku 2010 však štruktúry najvyššieho futbalového orgánu opustil.

 

V roku 2012 sa Champagne prezentoval svojim 20.000 slovným dokumentom "Aká bude FIFA v 21. storočí?", v ktorom sa snažil prezentovať svoj pohľad na budúcnosť medzinárodnej federácie. Jeho hlavným cieľom však zostáva zvýšenie počtu členov Výkonného výboru FIFA, vrátiť miesta vo vedení šéfom národných asociácií a urobiť FIFA viac otvorenou a transparentnejšou organizáciou.

 

Champagne plánoval kandidovať aj v júnových voľbách, ktoré vyhral Blatter, ale nezískal požadovanú podporu piatich národných zväzov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies