Chamounovej VIDEO vyvolalo v Libanone rozruch!

NETKY.SK • 15 Február 2014, 07:54 • 2 min
Chamounovej VIDEO vyvolalo v Libanone rozruch!

BEJRÚT - Video, na ktorom zjazdárka Jackie Chamounová polonahá pózuje fotografovi, vyvolalo v jej domovskom Libanone veľký rozruch. Lyžiarka má podporu svojich rodičov i tisícov ďalších ľudí.

slovakia

left justify in out

Video, ktoré vzniklo pred niekoľkými rokmi, je podľa nich najmenším problémom tejto krajiny. "Ako otca ma to sklamalo, ale reakcia ľudí bola fantastická. Ešte nikdy som nevidel libanonskú spoločnosť takúto zjednotenú," povedal agentúre AP Gabriel Chamoun, otec Jackie.


Rodáčka z Deir el Qamaru čelila hrozbám zo strany libanonskej vlády pre poškodenie reputácie krajiny. Mnoho obyvateľov si až vďaka spomenutej kauze uvedomilo, že tento blízkovýchodný štát má svojich zástupcov na zimných olympijských hrách v Soči. Priaznivci 22-ročnej zjazdárky spustili lavínu kritiky na adresu libanonskej vlády, ktorá podľa nich ignoruje vážnejšie problémy, vrátane korupcie a bombových útokov. 

"Niektorí ľudia sa nám snažili uškodiť, ale uškodili iba sebe. Pred pár dňami nikto nevedel, čo robí Jackie pre svoju domovinu na olympijských hrách. Teraz je slávna," povedala pre AP matka lyžiarky, Denise Chebabová. 

Samotná Chamounová nepredpokladala, že sa video objaví v jej rodisku, pretože pózovala pre rakúsky kalendár. "Viem, že Libanon je konzervatívna krajina a tieto obrázky neodzrkadľujú našu kultúru. Chápem, ak má niekto výhrady," napísala zjazdárka na svojom facebookovom profile. "Stalo sa, musím sa s tým zmieriť," neskrývala Chamounová rozhorčenie zo zverejnenia záberov. 

"Musíme preveriť, či nie je ohrozená reputácia Libanonu v medzinárodnom meradle," vyhlásil minister športu Faisal Karameh, ktorý nariadil vyšetrovanie, ale v piatok svoj postoj prehodnotil. "Na ministerstve sa správame ako rodina a týmito krokmi sme sa snažili chrániť Jackie ako olympijskú športovkyňu," tvrdil Karameh. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies