Challenger Tour pomôže podľa OOCR spropagovať tatranský región

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 08:24 • 2 min
Challenger Tour pomôže podľa OOCR spropagovať tatranský región

VYSOKÉ TATRY – Sťahovanie tenisového challengerového turnaja z Košíc pod Tatry po 12 rokoch veľmi pozitívne vníma aj tamojšia Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR).

slovakia

left justify in out

„Je to opäť veľká výzva pre nás, kedy sa môžeme dostať na svetovú mapu tenisu a odporomovať tak nielen Vysoké Tatry, ale určite aj Slovensko v zahraničí. Tenisové turnaje sú známe v iných alpských destináciách, ako napríklad v Kitzbüheli a Davose, tak nás teší, že nie sme o nič horší, a že sa nám podarilo toto podujatie stiahnuť k nám,“ konštatovala výkonná riaditeľka OOCR Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

 

Už 13. ročník tenisového turnaja pod názvom Poprad–Tatry Challenger Tour 2015 sa v Poprade uskutoční počas tretieho júnového týždňa. Maťašovská verí, že prostredie Vysokých Tatier očarí všetkých športovcov a tí sa do regiónu následne vrátia s rodinami, priateľmi alebo na sústredenia. Na tento ročník turnaja vyčlenila OOCR zo svojho rozpočtu 48.000 eur.

 

Tento aj budúci rok sa turnaj odohrá na mestských kurtoch v Poprade, cieľom organizátorov je však dostať ho priamo do Vysokých Tatier. „Jubilejný 15. ročník, ak všetko dobre pôjde, by sa už mal odohrať priamo pod Lomnickým štítom, v Tatranskej Lomnici. V priebehu dvoch rokov by tam mali byť vybudované nové tenisové kurty,“ uviedla Maťašovská s tým, že na financovaní výstavby kurtov sa bude podieľať OOCR a mesto Vysoké Tatry.

 

Projekt výstavby je momentálne v štádiu rozpracovanosti, podarilo sa už vysporiadať niektoré pozemky, do konca roka by malo byť jasné, koľko to celé bude stáť. Kurty by mali vyrásť pri existujúcom teniscentre. „Možno budeme hľadať aj zahraničného investora, ktorý by to financoval, všetko sa momentálne rieši. Keď uvidíme, koľko to bude stáť, prebehnú rokovania o tom, kto akú časť zafinancuje,“ uzavrela Maťašovská.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies