Challenger Košice: Kližan s voľnou kartou

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 13:13 • 2 min
Challenger Košice: Kližan s voľnou kartou

KOŠICE - Domáci tenista Martin Kližan napokon bude jednotkou a najväčšou hviezdou 11. ročníka turnaja ATP Challenger Tour Košice Open (dotácia 30 000 eur + H, antuka), ktorý sa v areáli Anička na Kostolianskej ceste v Košiciach uskutoční 10. - 15. júna.

slovakia

left justify in out

Vo štvorici s voľnou kartou nahradí Marka Daniša, pre ktorého výkonný riaditeľ podujatia Branislav Stankovič ako náhradu zabezpečil "wild card" v Poľsku.

"Martin sa vrátil vo štvrtok z turnaja v Taliansku a požiadal ma o voľnú kartu. Urobil som všetko pre to, aby ju dostal. V minulosti nikdy nehral na našom turnaji tenista s takým aktuálnym renkingom ako má Kližan," povedal Stankovič pre spravodajstvo internetovej stránky Slovenského tenisového zväzu (STZ). Dvadsaťtriročný Bratislavčan Kližan, momentálne 35. vo svetovom rebríčku ATP, dosiaľ hral v Košiciach tri razy: v roku 2007 bol v semifinále, o dvanásť mesiacov neskôr vo štvrťfinále a napokon v sezóne 2010 neprešiel 1. kolom.

Nováčik roka 2012 na hlavnom profesionálnom okruhu Kližan minulý piatok prehral v 2. kole grandslamového Roland Garros v Paríži so 7-násobným a úradujúcim miestnym šampiónom Rafaelom Nadalom, v stredu nestačil v 1. kole na challengeri v talianskej Caltanissette na ďalšieho Španiela Pabla Carreňa-Bustu.

Zostávajúce tri voľné karty majú domáci Miloslav Mečíř ml., Čech Adam Pavlásek a Srb Djordje Djokovič. Na základe svojho postavenia v renkingu je zo štandardne prihlásených Slovákov priamo nad čiarou len Andrej Martin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies