CFTC vydáva nové usmernenia týkajúce sa kryptomien

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 08:48 • 2 min
CFTC vydáva nové usmernenia týkajúce sa kryptomien

Najvyšší regulačný orgán USA vydal nové pokyny pre obchodné platformy, ktoré majú záujem o obchodovanie s kryptomenami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Komisia pre obchodovanie s komoditami (CFTC) vydala toto nové usmernenie v pondelok, pričom poskytuje výmeny so súborom osvedčených postupov, ktoré je potrebné sledovať, keď vyvíjajú a spúšťajú tieto vznikajúce pravidlá.

 

Konkrétne CFTC informovalo, že musia mať schopnosť monitorovať integritu základných spotových trhov, ktoré poskytujú svoje cenové údaje, úzko koordinovať s personálom CFTC, požadovať pripomienky od účastníkov odvetvia pred uvedením do prevádzky a podieľať sa na vyhlásení veľkých obchodníkov.

 

„Vzhľadom na to, že sa trh s virtuálnymi menami naďalej vyvíja, zamestnanci CFTC sa budú snažiť poskytnúť ďalšie usmernenia, ktoré pomôžu účastníkom trhu udržať krok s inováciami pri dodržiavaní pravidiel CFTC. Zamestnanci CFTC poskytujú tieto informácie čiastočne na pomoc účastníkom trhu v ich úsilí navrhnúť programy riadenia rizík, ktoré prinášajú produkty virtuálnej meny,“ dodal Brian Bussey, riaditeľ divízie zúčtovania a rizika Komisie.

 

„Okrem toho je usmernenie navrhnuté tak, aby pomohlo zabezpečiť, že účastníci trhu budú dodržiavať primerané procesy riadenia vzhľadom na spustenie týchto produktov.“

 

Nové usmernenie sa javí ako reakcia na kritiku v priemysle, že CFTC sa nepodarilo dostatočne preskúmať prvé produkty s termínovanými obchodmi pred ich uvedením na trh v decembri. Doteraz sa tieto trhy javili usporiadane, no kritici sa obávajú, že sa to môže zmeniť, pretože objemy sa zvyšujú a výmeny prinášajú produkty pre menšie kryptomeny.

 

Ako uviedla CCN, CME ako najväčšia burza v USA nedávno spolupracovala s viacerými platformami na vytvorení referenčnej ceny pre Ethereum, čo vedie k špekuláciám, že platforma sa čoskoro stane prvým miestom v USA, ktoré bude ponúkať Ethereum ako termínovaný produkt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies