Cez víkend začnú opravovať most Lafranconi, obmedzená bude aj doprava

NETKY.SK • 17 Máj 2013, 16:41 • 2 min
Cez víkend začnú opravovať most Lafranconi, obmedzená bude aj doprava

BRATISLAVA - V Bratislave na moste Lafranconi v smere od tunela Sitina bude Národná diaľničná spoločnosť vymieňať poškodený mostný záver. Práce sa začnú v sobotu 18. mája o 18:00. Ako informoval agentúru SITA hovorca NDS Marcel Jánošík, rekonštruovať budú za plnej premávky. Dopravu obmedzia tak, že v smere od tunela Sitina do Petržalky budú k dispozícii dva jazdné pruhy. Jeden pre nákladnú dopravu a druhý pre vozidlá prichádzajúce z Karlovej Vsi.

slovakia

left justify in out

"Upozorňujeme vodičov osobných motorových vozidiel, aby sa ešte pred mostom radili do ľavého jazdného pruhu, ktorý ich nasmeruje cez stredný deliaci pás do osobitného pruhu v protismere. Na konci mosta sa osobná doprava vráti cez stredový prejazd späť na pôvodnú trasu," upozornil Jánošík. Práce na moste majú dokončiť do 30. júna, pracovať sa bude 24 hodín denne, sedem dní v týždni a väčšina prác bude na hornej časti mosta. 

Poškodený mostný záver je pôvodnou súčasťou mosta, ktorý bol postavený v roku 1991. Aj napriek vysokej intenzite dopravy v tomto úseku diaľnice (viac ako 50 tisíc vozidiel denne) dosiahol štandardnú životnosť viac ako 20 rokov. Konštrukčne išlo o monolit naprieč celou šírkou vozovky. Nový mostný záver je modulový, t.j. rozdelený na viac častí a jeho oprava pri prípadnej poruche bude oveľa jednoduchšia a časovo menej náročnejšia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies