Cez víkend v Tatrách pochovajú lyžu

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 10:30 • 2 min
Cez víkend v Tatrách pochovajú lyžu

POPRAD – Tatranci cez víkend pochovajú lyžu, na tradíciu nezabudli ani tento rok.

slovakia

left justify in out

„Symbolicky sa rozlúčime so zimou a ideme vítať jar, tešiť sa zo slniečka a krásnych jarných dní,“ vysvetlila pre agentúru SITA Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry. Priaznivci tohto podujatia sa podľa jej slov stretnú o 12:00 vedľa Chaty pod Soliskom vo Vysokých Tatrách.

 

Podľa Maťašovskej je v tomto období v Tatrách pokojnejšie, ľudia ich navštevujú predovšetkým počas víkendov. „Cez týždeň je tichšie, hotely trošku oddychujú a pripravujú ponuku na leto, ako aj na Májovku, ktorá nás čaká už o dva týždne,“ dodala. Pôjde o prvý májový víkend v Tatrách. Aj tento rok ponúkne návštevníkom možnosť zabaviť sa i zašportovať si. Ľudia sa možu povoziť lanovkou či člnkovať na Štrbskom plese.

 

Napriek symbolickému pochovaniu lyže sa zatiaľ lyžovačka v Tatrách nekončí. „V prevádzke sú zjazdovky na Štrbskom Plese Turistická, Interski, Juniorská, Esíčko, Furkota, Solisko, na ktorých je 100 cm snehu a podmienky na jarnú lyžovačku sú veľmi dobré,“ informovala Zuzana Fabianová, hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR). Počas víkendov je aj naďalej v prevádzke stredisko v Tatranskej Lomnici, v Lomnickom sedle je 110 cm snehu a podmienky sú veľmi dobré. Dobré podmienky sú podľa Fabianovej na zjazdovkách Čučoriedky Východ, Čučoriedky Západ, Generál a Esíčka, kde je od 40 až 50 cm snehu. „Predpokladáme, že lyžovať sa vo Vysokých a Nízkych Tatrách bude aj začiatkom mája počas sviatkov. Uvidíme, ako nám budú priať podmienky a ako sa prejaví počasie,“ uzavrela hovorkyňa TMR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies