Cez víkend v Rusku oslávili deň námorníctva

NETKY.SK • 31 Júl 2018, 10:10 • 2 min
Cez víkend v Rusku oslávili deň námorníctva

PETROHORAD/SEVASTOPOĽ- Posledná júlová nedeľa v Rusku patrí už tradične Dňu námorníctva. V roku 2017 sa prvýkrát uskutočnil sprievod námorníckej techniky v Petrohrade, ktorý sa, vďaka jeho úspešnosti bude konať každoročne.

slovakia

left justify in out

Viac ako 30 vojnových lodí Čiernomorskej flotily a bojových lietadiel sa zúčastnili námornej prehliadky v Sevastopoľskom zálive. Priebeh osláv sledovalo približne 100 000 Sevastopoľčanov a a hostí mesta. Vojenskej prehliadke predchádzala historická časť odrážajúca formáciu a vývoj mesta Sevastopoľ po pripojení Krymu k Rusku na konci 18. storočia.

 

Osláv sa samozrejme zúčastnil aj ruský prezident Vladimír Putin. "Námorníctvo je vždy jednou z prvých sfér, kde sa využívajú nové objavy vedy a techniky, inžinierstva a dizajnu. Zabezpečenie aktuálnych potrieb námorníctva musí aj naďalej stimulovať vývoj a zavádzanie inovatívnych technológií a musí byť jedným z hnacích motorov technologického progresu," povedal Vladimír Putin počas príhovoru pri príležitosti dňa námorníctva.

 

"Som si istý, že všetci námorníci, ktorí momentálne slúžia v námorníctve, vedia, že za nimi stojí história národného flota, všetky výnimočné úspechy našich predchodcov a udatnosť našich vážených veteránov," povedal Putin počas prípitku za námorníctvo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies