Cez víkend treba na ceste popod Strečno rátať so zdržaním

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 12:33 • 2 min
Cez víkend treba na ceste popod Strečno rátať so zdržaním

ŽILINA – Cez víkend treba na hlavnom ťahu popod Strečno rátať s približne polhodinovým zdržaním, lesníci tam budú píliť suché stromy.

slovakia

left justify in out

„Likvidovať nebezpečné suché porasty na úseku cesty 1/18 pod Strečnom sa budú v sobotu a predbežne aj v nedeľu v čase od 5:00 do 11:00. Vzhľadom na riziko pádu stromov na vozovku počas prác bude cesta v tomto čase v obidvoch smeroch uzavretá v polhodinových intervaloch,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca štátneho podniku Lesy SR Vlastimil Rezek. Lesníci po dohode s políciou odporúčajú motoristom, aby cestu I/18 medzi Strečnom a Martinom v uvedenom čase podľa možností obišli alebo počítali s približne polhodinovým zdržaním.


Lesy SR na tomto úseku odstránia viac ako 100 metrov kubických ihličnatých stromov napadnutých lykožrútom, ktoré by mohli ohroziť bezpečnosť cestnej premávky. „Suché stromy by totiž v prípade extrémneho počasia samovoľne padali a niektoré by mohli zasiahnuť prechádzajúce vozidlá. Spílené stromy bude pravdepodobne nasledujúci víkend odvážať vrtuľník,“ dodal Rezek.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies