Cez víkend sa na Popradskom plese rozlúčia s turistickou sezónou

NETKY.SK • 28 Október 2011, 21:16 • 2 min
Cez víkend sa na Popradskom plese rozlúčia s turistickou sezónou

Cez víkend sa na Popradskom plese rozlúčia s turistickou sezónou

slovakia

left justify in out

img

Milovníci vysokohorskej turistiky si môžu kompletnú sieť horských chodníkov vo Vysokých Tatrách vychutnávať už iba do konca októbra. Od utorka 1. novembra bude 37 značkovaných trás v slovenských veľhorách pre ochranu prírody i bezpečnosť návštevníkov pre verejnosť uzavretá. Sezónna uzávera chodníkov potrvá do 15. júna.
V sobotu 29. októbra sa v Horskom hoteli Popradské Pleso uskutoční spoločné zatvorenie horských chodníkov. Súčasťou rozlúčky s Vysokými Tatrami, ktorá sa začne o 09.00 h, bude prezentácia ľudových remesiel či ukážka práce horských vodcov a lavínových psov. 
"Návštevníci si budú môcť zmerať sily aj na lezeckej stene či vyskúšať prácu horského nosiča. Pre tých, ktorí už nebudú vládať, bude pripravené premietanie horských filmov s komentárom Pavla Barabáša a skúsených členov Horskej záchrannej služby," informoval riaditeľ hotela Juraj Kálmán a pokračoval: "Samozrejme, že všetci sa dosýta najedia a aj čo-to popijú. Kotol na horský čaj je už pripravený a chystáme goralskú muzičku." 
Prípadní záujemcovia o nocľah sa musia informovať priamo u organizátora na Popradskom plese. Rozlúčka s tohtoročnou letnou turistickou sezónou bude spojená s pietnou spomienkou na tých, ktorí v horách prišli o život. Omša na Symbolickom cintoríne pri Popradskom plese sa začne približne o 11.00 h.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies