Cez víkend sa bude konať v Pezinku tradičné Vinobranie

NETKY.SK • 16 September 2016, 16:12 • 2 min
Cez víkend sa bude konať v Pezinku tradičné Vinobranie

BRATISLAVA - Oberačkové slávnosti, víno, burčiak i oslava vinárov sú súčasťou víkendového Vinobrania, ktoré sa dnes začína v Pezinku.

slovakia

left justify in out

Program odštartuje dnes o 17:00 akcia pod názvom Prvý dúšok. Ako ďalej informuje oficiálna webová stránka mesta, ľudia sa môžu tešiť na požehnanie úrody a sprievod, ktorý pôjde trasou od zámku po ulici Milana Rastislava Štefánika do Mestskej vinotéky na Radničnom námestí. Na hlavnej tribúne na Radničnom námestí vystúpia kapely Funny Fellows a Abba Revival, na tribúne pred zámkom Bukasový Masív.


V sobotu 17. septembra návštevníci uvidia MC Erika, Celeste Buckingham, Kmeťoband, Chiki Liki Tu-a či Lavagance. V nedeľu 18. septembra si budú môcť vypočuť Nórsky dychový orchester aj kapelu Polemic. Počas víkendu sa návštevníkom predstavia tiež rôzne spevácke, ľudové a tanečné súbory. Pre deti je v Centre voľného času v Zámockom parku pripravené Detské remeselné mestečko, pre dospelých súťaž o najlepší chlieb. Milovníkov umenia iste potešia rôzne výstavy v pezinskej minigalérii a mestských múzeách. Viac informácií o programe pezinského Vinobrania 2016 nájdu ľudia na webovej stránke https://www.pezinok.sk/?yggid=69&id=7030.


Prvé správy o pezinských slávnostiach oberačiek pochádzajú z 13. storočia. Počas hospodárskej recesie na prelome 19. a 20. storočia sa začiatky oberačiek slávili iba vo viechach. V roku 1934 mestská rada rozhodla o obnovení pezinských vinobraní. Tesne pred druhou svetovou vojnou sa táto tradícia prerušila a až v roku 1958 sa začali organizovať nové malokarpatské vinobrania. Do roku 2004 sa v ich zabezpečovaní striedali Pezinok s Modrou. Od uvedeného roku sa usporadúvajú v Pezinku každoročne.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies