Cez víkend prišlo na Hrebienok 19-tisíc ľudí

NETKY.SK • 2 Február 2015, 12:07 • 2 min
Cez víkend prišlo na Hrebienok 19-tisíc ľudí

POPRAD – Tretí ročník medzinárodných majstrovstiev v tesaní ľadových sôch na Hrebienku vo Vysokých Tatrách prilákal 19-tisíc ľudí.

slovakia

left justify in out

Návštevníkov neodradila ani snehová kalamita. Od piatka do nedele si chodili na Hrebienok obzrieť sochy v ľadovom kráľovstve, ktoré vytvorili umelci z desiatich krajín sveta. Tie tam ostávajú aj po skončení súťaže Tatry Ice Master.

 

„Devätnásťtisíc návštevníkov počas troch dní podujatia nás veľmi príjemne prekvapilo. Vsadili sme na špičkové obsadenie a bolo to správne rozhodnutie. Tímy z Japonska, Malajzie či Thajska k nám merali síce dlhú cestu, ale oplatilo sa. Japonci získali v piatok a v sobotu druhé miesto. Tím z Malajzie sa umiestnil v nedeľu na treťom mieste a Thajčania si odniesli v nedeľu cenu sympatie divákov," povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry. Diela ľadových sochárov si môžu návštevníci Hrebienka pozrieť aj v ďalších týždňoch. „Treba veriť, že počasie bude k ľadovým sochám na Hrebienku prívetivé, aby ich mohli návštevníci Tatier obdivovať čo najdlhšie,“ dodala Maťašovská. Ľudia sa k nim dostanú zo Starého Smokovca pešo turistickým chodníkom alebo pozemnou lanovou dráhou. 

 

Podujatie Tatry Ice Master predstavuje neoficiálne majstrovstvá sveta v tesaní ľadových sôch. Súťažiaci mali k dispozícii 47 ton ľadu a popasovali sa s tromi súťažnými zadaniami. „V piatok to boli Medvede, ktorých sa najlepšie zhostili tímy z Veľkej Británie, Japonska a Ruska. Tému Krajina odkiaľ pochádzam zase najlepšie zvládli podľa odbornej poroty tímy z Fínska, Japonska a Slovenska a tému Abstrakt - voľná tvorba ovládli Rusi a za nimi sochári z Veľkej Británie a Malajzie. Návštevníci mali tiež možnosť vybrať tých najlepších. V piatok a v sobotu si cenu sympatie odniesli Slováci a v nedeľu Thajčania,“ uviedla riaditeľka miestnej OOCR. 

 

V nedeľnom finále maďarský umelec Zsolt M. Tóth spolu s umeleckým kováčom Vladom Eperiešim predviedol divákom atraktívnu ľadovú ohňovú show. Úspech u návštevníkov vzbudili aj ľadové atrakcie Manhattan či katedrála Notre Dame. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies