Cez víkend nás čaká zmena počasia: V sobotu by malo pršať

NETKY.SK • 5 August 2016, 14:15 • 2 min
Cez víkend nás čaká zmena počasia: V sobotu by malo pršať

BRATISLAVA – Slovákov čakajú cez víkend teplotné zmeny. Po teplom týždni príde do strednej Európy studený front. Našťastie však bude za ním nasledovať aj výbežok tlakovej výše, ktorý opäť prinesie letné počasie.

slovakia

left justify in out

Predpoveď počasia na piatok:

Pred studeným frontom, ktorý postúpi nad západné Slovensko vyvrcholí do našej oblasti prílev teplého vzduchu od juhozápadu.

 

img

Zdroj: meteo.sk

 

Bude jasno až polojasno. V západnej polovici postupne pribúdanie oblačnosti a k večeru miestami prehánky, ojedinele búrky aj s krúpami. Najvyššia denná teplota 27 až 33 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 18 stupňov. Južný, popoludní na západe postupne severozápadný vietor 3 až 8 m/s ( 10 až 30 km/h),. Pri búrkach vietor zosilnie.

 

Sobota:

Studený front sa bude nad naším územím rozpadávať. Súčasne sa od západu rozšíri do strednej Európy výbežok vyššieho tlaku vzduchu.

 

img

Zdroj: meteo.sk

 

Veľká oblačnosť, v noci na mnohých miestach, cez deň miestami dážď,  prehánky, aj búrky - ojedinele aj s krúpami. Na východe a popoludní aj na západe polooblačno až oblačno. Najnižšia nočná teplota 19 až 15, na severozápade okolo 13 st. Najvyššia denná teplota 22 až 27, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 20 st, na krajnom juhovýchode do 30 st. Prevažne severný vietor 4 až 9 m/s (15 až 30 km/h), v nárazoch miestami okolo 15 m/s (55 km/h).

 

Nedeľa:

V chladnejšom vzduchu bude od západu do strednej Európy zasahovať okraj tlakovej výše.

 

img

Zdroj: meteo.sk

 

Jasno až polooblačno, v noci vo východnej polovici územia spočiatku oblačno a ojedinele dážď alebo prehánky. Zrána ojedinele hmla. Najnižšia nočná teplota 18 až 13, v dolinách miestami okolo 11 st. Najvyššia denná teplota 22 až 27, na severe miestami okolo 20 st. Prevažne severný vietor 4 až 8 m/s (15 až 30 km/h), v nárazoch miestami okolo 13 m/s (45 km/h).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona