Cez víkend nás bude trápiť poľadovica aj silný vietor

NETKY.SK • 7 Február 2014, 13:58 • 2 min
Cez víkend nás bude trápiť poľadovica aj silný vietor

BRATISLAVA - Celé Slovensko potrápi v sobotu 8. februára v noci a ráno poľadovica.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pred ňou varuje vo forme výstrahy prvého stupňa. Šmýkať sa bude na celom území od 1:00 v noci do 9:00. Pozor by si mali dávať predovšetkým vodiči, no ostražití musia byť aj chodci, pretože šmýkať sa môže kdekoľvek.

Okrem poľadovice varuje SHMÚ aj pred silným vetrom na horách. Ten fúka dnes vo všetkých krajoch Slovenska okrem Nitrianskeho. V nárazoch dosahuje rýchlosť 20 až 26 metrov za sekundu a fúkať bude do 20:00. Noc bude pokojná, no vietor sa opäť vráti v sobotu 8. februára podvečer. Na horách by malo podľa SHMÚ začať fúkať o 18:00 a prestane v nedeľu 9. februára o 9:00 ráno. S vetrom s rýchlosťou v nárazoch 20 až 25 metrov za sekundu by mali počítať obyvatelia Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Prešovského a Žilinského kraja. Ľudia by mali byť pre silný vietor pri rôznych aktivitách opatrní. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona