Cez víkend je otvorených 90 lyžiarskych stredísk

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 09:57 • 2 min
Cez víkend je otvorených 90 lyžiarskych stredísk

BRATISLAVA - Na víkendovú lyžovačku pozýva 90 stredísk. V severnejších lokalitách sú podmienky veľmi dobré.

slovakia

left justify in out

Prevádzkovatelia v nižších polohách hlásia dobré podmienky na lyžovanie a 20 až 30 centimetrov snehu. Informovala o tom Ľubica Styková zo spoločnosti Sitour. Situácia v našich zimných areáloch sa od pondelka 2. marca zlepšila, a to vďaka ochladeniu a sneženiu na začiatku a v strede týždňa. Na zjazdovkách oravských stredísk je 50 až 70 centimetrov snehu, s výnimkou strediska Roháče – Spálená, kde je v priemere 90 centimetrov. V Nízkych Tatrách a v Kremnických vrchoch sa snehová vrstva pohybuje od 40 do 80 centimetrov, vo Veľkej a Malej Fatre je 30 až 65 centimetrov snehu, na Fačkovskom sedle však až 70 a na Martinských holiach 90 centimetrov.


Veľmi dobré podmienky sú aj vo východoslovenských areáloch Litmanová, Makovica – Nižná Polianka, Drienica, Ski Gugel – Mlynky, Poráčska a Levočská dolina, Jahodná, Plejsy, Kojšovská hoľa alebo Ski Slovenská Ves. Snehová vrstva tu dosahuje v priemere 35 až 65 centimetrov.


Dnes a v nedeľu 8. marca budú na Štrbskom Plese medzinárodné lyžiarske preteky v alpských disciplínach s názvom 60. Veľká cena Slovenska. Na Fačkovskom sedle bude dnes Karneval pre deti, v Lopušnej doline – Svit bude šmýkačka s odmenou pre najkreatívnejšie nápady a v stredisku Selce – Čachovo bude podujatie Karneval na snehu.

 

Aktuálne informácie o počasí sa dozviete na našej stránke www.pocasiepredpoved.sk
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona