Cez víkend je možné lyžovať už v 30 strediskách

NETKY.SK • 10 December 2016, 13:14 • 2 min
Cez víkend je možné lyžovať už v 30 strediskách

BRATISLAVA - Druhý decembrový víkend je možné za lyžovačkou vyraziť už do 30 stredísk.

slovakia

left justify in out

Sezónu dnes otvára Kubínska hoľa, Tatranská Lomnica, Jasenská dolina, Skicentrum Kohútka alebo Drienica. V prevádzke sú aj južnejšie položené areály – Pezinská Baba, Bezovec a Skicentrum Drozdovo.

Ako agentúru SITA o tom informovala Ľubica Styková zo spoločnosti SITOUR, lyžiarske podmienky sú dobré až veľmi dobré, na zjazdovkách sa nachádza vrstva technického, ale i prírodného snehu z minulého týždňa. Najvyššia snehová vrstva je na Roháčoch od 60 do 80 cm, na väčšine svahov sa nachádza 30 až 45 cm snehu, v nižšie položených lokalitách 20 až 30 cm.


Prevádzka je už vo viacerých strediskách 80 až 100-percentná, napríklad na Krahuliach, vo Veľkej Rači, na Kubínskej holi, v Ski Zábave – Hruštín, no vo väčšine areálov treba rátať s čiastočnou prevádzkou – do 50 percent. Napríklad v Tatranskej Lomnici sú otvorené zjazdovky Čučoriedky a Štart – západ, na Donovaloch 2 svahy v časti Záhradište, v Čičmanoch premávajú malé vleky, v Telgárte je otvorených 1,1 km zjazdoviek a vo Vrátnej je vysnežená takmer celá lokalita Paseky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies