Na okruhu Slovakia Ring cez víkend opäť preteky MS FIA WTCC

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 18:48 • 2 min
Na okruhu Slovakia Ring cez víkend opäť preteky MS FIA WTCC

BRATISLAVA - Fanúšikovia motoristického športu si tento víkend prídu na svoje, na slovenskom okruhu Slovakia Ring pri Orechovej Potôni sa zíde svetová jazdecká špička zo seriálu majstrovstiev sveta cestovných automobiliov FIA WTCC.

slovakia

left justify in out

Vlani malo Slovensko premiérové zastúpenie v osobe Mateja Homolu, ktorý už jazdí v šampionáte TCR. Na jedinom slovenskom okruhu sa nepredstaví ani legenda rely Sébastien Loeb, ale prítomný bude obhajca titulu José María López či bývalý jazdec F1 Gabriele Tarquini, ktorý je súčasťou FIA WTCC od roku 2005.

 

"Sme pripravení na sto percent, zlepšili sme podmienky na trati, čo sa týka bezpečnosti jazdcov. Pridali sme bariéry, ploty, na okraje trate sme umiestnili asi 40-tisíc pneumatík, takže si myslím, že o bezpečnosť jazdcov je veľmi dobre postarané," povedal generálny riaditeľ Slovakia Ringu Pavol Čulík. "Slovakia Ring je pre mňa špeciálny okruh, je to blízko Maďarska, odkiaľ pochádzam," uviedol maďarský pilot Norbert Michelisz.

 

"Na túto technickú trať sa každoročne veľmi teším. Vyžaduje si maximálnu koncentráciu a každú chybu FIA prísne trestá. Verím, že nebudem chýbať na pódiu," povedal 54-ročný Talian Gabriele Tarquini, ktorý na Slovakia Ringu dvakrát vyhral.


Preteky na Slovakia Ringu sú druhou zastávkou v seriáli MS cestovných automobilov, v prvých vo francúzskom Le Castellete sa tešil z víťazstva obhajca vlaňajšieho titulu José María López z Argentíny.
Program FIA WTCC na Slovakia Ringu štartuje v sobotu o 8.45 h voľnými tréningmi, kvalifikácia je na programe v sobotu o 14.00 h. Hlavné preteky sú na programe v nedeľu o 14.15 h.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona