Cez víkend by mali otvoriť najťažšiu tatranskú zjazdovku

NETKY.SK • 13 Január 2015, 14:26 • 2 min
Cez víkend by mali otvoriť najťažšiu tatranskú zjazdovku

VYSOKÉ TATRY - Vo Vysokých Tatrách by mali počas víkendu po roku otvoriť najťažšiu a najvyššie položenú zjazdovku z Lomnického sedla na Skalnaté pleso.

slovakia

left justify in out

V minulom roku ju otvorili až koncom marca, tento rok sú snehové podmienky priaznivejšie. Jej spustenie podľa Zuzany Fabianovej zo spoločnosti Tatry Mountain Resorts závisí od poveternostných podmienok.

 

Najťažšia, 1 240 metrov dlhá upravovaná zjazdovka v Lomnickom sedle, ktorej priemerný sklon je 46,91 %, je podľa Fabiánovej odkázaná len na prírodný sneh. „Momentálne je v Lomnickom sedle približne 100 cm prírodného snehu. Pokiaľ sa podmienky výrazne nezmenia, pre lyžiarov bude zjazdovka otvorená v sobotu 17. januára,“ uviedla. 

 

Prevýšenie zjazdovky je 439 metrov. Svah denne sonduje a monitoruje Horská záchranná služba. „Tá určuje, či je možné v Lomnickom sedle lyžovať alebo je zjazdovka uzavretá pre zvýšené riziko pádu lavín,“ informovala agentúru SITA Fabianová. Lyžiarska trať z Lomnického sedla na Skalnaté pleso je súčasťou najdlhšej tatranskej zjazdovky s celkovým prevýšením 1 300 m. Zo Skalnatého plesa pokračuje do Tatranskej Lomnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies