Cez víkend budú k cintorínom v Žiline premávať mimoriadne spoje

NETKY.SK • 26 Október 2014, 13:11 • 2 min
Cez víkend budú k cintorínom v Žiline premávať mimoriadne spoje

ŽILINA - Cez víkend budú k žilinskému Starému a Novému cintorínu jazdiť mimoriadne spoje. Mestský dopravný podnik posilní linku číslo 31 v úseku medzi železničnou stanicou a cintorínmi.

slovakia

left justify in out

Autobusy budú zo stanice na Pietnu ulicu premávať každú hodinu od 9:00 do 16:00, späť v hodinových intervaloch od 9:30 do 16:30. Okrem týchto spojov bude zabezpečená aj bežná prevádzka linky číslo 31. Dopravný podnik mesta Žiliny zároveň upozorňuje cestujúcich, že vo štvrtok a piatok sú školské prázdniny a niektoré linky budú premávať v prázdninovom režime.

 

Ako agentúru SITA informoval hovorca mesta Pavol Čorba, všetky žilinské cintoríny budú až do nedele 7. novembra otvorené nepretržite a v okolí aj priamo na cintorínoch budú častejšie hliadkovať mestskí i štátni policajti. Od piatku 31. októbra do nedele 2. novembra budú automobilovú dopravu na parkovisku na Pietnej ulici pred Novým cintorínom a na Ulici Martina Rázusa pred Starým cintorínom podľa situácie a potreby usmerňovať policajti. Žilinská radnica tiež upozorňuje, že Na Ulici Martina Rázusa, Na Šefranici a na Ulici Fedora Ruppeldta je povolené bezplatné pozdĺžne státie najviac jednu hodinu.

 

Na Starom i Novom cintoríne budú k dispozícii toalety v domoch smútku. Správca cintorínov zabezpečuje počas sviatkov nonstop dispečing na telefónnom čísle 0905 444 447. „Informácie poskytnú aj pracovníci referátu údržby pohrebísk mestského úradu na telefónnych číslach 041/7063230 alebo 0903 821 365,“ dodal Čorba.

Žilina v súčasnosti spravuje 16 cintorínov a od roku 2012 spracúva elektronickú evidenciu všetkých 23-tisíc hrobových miest. „Upozorňujeme prenajímateľov, ktorí nemajú uzatvorenú platnú zmluvu o nájme hrobového miesta alebo nemajú zaplatené nájomné za svoje prenajaté hrobové miesta, aby tak urobili do 31. decembra 2014, inak hrozí zrušenie hrobového miesta a jeho pridelenie ďalším záujemcom. Z toho dôvodu budú v sobotu 1. novembra a v nedeľu 2. novembra od 8:00 do 15:00 otvorené kancelárie správy cintorínov na Novom aj Starom cintoríne,“ uviedol hovorca mesta Pavol Čorba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies