Cez víkend nás potrápi silný vietor: Na Slovensko sa rúti víchrica!

NETKY.SK • 14 Marec 2014, 15:30 • 2 min
Cez víkend nás potrápi silný vietor: Na Slovensko sa rúti víchrica!

VYSOKÉ TATRY - Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na sobotu (15.3.) a nedeľu (16.3.) od skorých ranných hodín výstrahu 3. stupňa na vietor v oblasti Vysokých, Nízkych a Západných Tatier.

slovakia

left justify in out

Bude fúkať severozápadný vietor rýchlosťou osem až 15 metrov za sekundu (m/s), v stredných polohách 15 až 24 m/s, vo vysokých polohách 24 až 30 m/s a víchricu miestami až silnú víchricu v nárazoch 35 až 50 m/s. 
      

Na mnohých miestach sa očakáva dážď alebo prehánky, možno aj búrky. Hranica sneženia spočiatku cca 1200 metrov nad morom bude do soboty večera klesať až na cca 700 metrov nad morom. "Zo soboty na nedeľu očakávame výdatné sneženie najmä na severe v oblasti Roháčov. Počas dňa bude postupné ochladzovanie a nebezpečenstvo tvorby snehových jazykov a závejov," informovali z Horskej záchrannej služby (HZS). 
      

V nedeľu bude oblačno až zamračené a sneženie, pod hranicou cca 700 metrov nad morom dážď so snehom alebo dážď. "Opäť bude silno veterno, na hrebeňoch hôr až víchrica," upozorňuje na svojej internetovej stránke HZS.
      

V nižších horských polohách treba podľa horských záchranárov sledovať počasie a prispôsobiť tomu výstroj a oblečenie. "V tých vysokohorských partiách neodporúčame pre nepriazeň počasia pohyb po chodníkoch," dodal šéf HZS Jozef Janiga.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies