Cez Veľkú noc je v prevádzke 30 lyžiarskych stredísk

NETKY.SK • 4 Apríl 2015, 10:21 • 2 min
Cez Veľkú noc je v prevádzke 30 lyžiarskych stredísk

BRATISLAVA - Počas veľkonočných sviatkov je v prevádzke až 30 lyžiarskych stredísk. Ako agentúru SITA informoval servis holidayinfo.sk , lyžuje sa predovšetkým v severnejších oblastiach Slovenska – v Tatrách, na Orave a Kysuciach, vo Veľkej a Malej Fatre. V prevádzke je aj Skalka pri Kremnici a Kohútka v Javorníkoch.

slovakia

left justify in out

Na horách prevládajú zimné podmienky, snehová vrstva je dostatočná. Za posledné tri dni sa zvýšila o 10 až 30 cm. Lyžiarske podmienky sú prevažne veľmi dobré. Výborné podmienky na lyžovanie a viac ako metrová snehová pokrývka je na južnej strane Chopka a v Lomnickom sedle. Čertovica a Malinô Brdo hlásia 50 až 70 cm snehu, 40 až 50 cm Šachtičky a Vyšná Boca, v priemere 70 cm snehu je na Donovaloch a Roháčoch – Spálenej a 30 až 40 cm v Jasenskej doline, na Fačkovskom sedle, v Snowparadise Veľká Rača, v Skicentre Strednica – Ždiar aj v Bachledovej doline.
Prevádzka v niektorých strediskách dosahuje 30 – 35%, no vo väčšine je k dispozícii 50 až 90% zjazdoviek z celkového počtu.

Aktuálne informácie o počasí sa dozviete TU!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona