Cez sviatky bude pri košických cintorínoch viac hliadok mestskej polície

NETKY.SK • 26 Október 2016, 14:25 • 2 min
Cez sviatky bude pri košických cintorínoch viac hliadok mestskej polície

KOŠICE – Posilnená mestská hromadná doprava (MHD) a hliadky mestskej polície sú aj tento rok nevyhnutnou súčasťou Sviatku všetkých svätých v Košiciach.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová, vzhľadom na zvýšený pohyb osôb a s tým súvisiacu bezpečnosť posilnia výkon služby mestskej polície v okolí všetkých cintorínov.

 

„Celkovo pôjde o 12 až 14 hliadok. Z toho štyri až päť hliadok bude na verejnom cintoríne od 8:00 do 20:00 dohliadať na dodržiavanie poriadku od piatka 28. októbra do stredy 2. novembra. V prípade potreby budú počty policajtov kontrolujúcich cintoríny a ich okolie posilnené,“ uviedla Šnajdárová. Súčasne budú príslušníci mestskej polície dbať, aby v týchto lokalitách predchádzali protiprávnym konaniam, ku ktorým v okolí a na samotných cintorínoch dochádza v tomto období. Vo zvýšenej miere budú monitorovať cintoríny aj nočné hliadky, ktoré by mali zamedziť prípadnému vandalizmu, či nočným krádežiam vecí z hrobov.


Zvýšená pozornosť bude venovaná nielen cintorínom, ale i príležitostným trhoviskám v ich okolí. Dôležitú úlohu bude mať košická mestská polícia aj v usmerňovaní parkovania na priľahlých parkoviskách pri cintorínoch.


„Napriek tomu, že mestská polícia už počas takýchto exponovaných dní v minulosti niekoľkokrát úspešne zasiahla, je dôležité a opakovane na to každoročne upozorňujeme, aby si aj samotní ľudia dávali pozor na svoje veci a boli k sebe ohľaduplní,“ zdôraznil , náčelník košickej mestskej polície Ján Palčik.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies