Cez Stredozemné more prišlo od začiatku roka viac ako 70-tisíc migrantov

NETKY.SK • 9 Február 2016, 13:27 • 2 min
Cez Stredozemné more prišlo od začiatku roka viac ako 70-tisíc migrantov

ŽENEVA - Za prvých šesť týždňov tohto roka prišlo do Európy cez Stredozemné more 70.365 migrantov a utečencov. Denný priemer takmer 2000 osôb je približne desaťnásobne vyšší ako v rovnakom období vlaňajška, uviedla dnes na svojej stránke Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM).

slovakia

left justify in out

Do 8. februára zaznamenala IOM 409 mŕtvych alebo nezvestných migrantov: 319 vo východnom Stredomorí na trase spájajúcej Turecko a Grécko a 90 na trase centrálnym Stredomorím medzi severnou Afrikou a Talianskom.

 

Za rovnaké obdobie minulého roka zomrelo alebo bolo nezvestných v celom Stredomorí iba 69 migrantov a utečencov.

 

Od 1. januára 2015 dorazilo na grécke ostrovy podľa IOM 924.015 migrantov. IOM očakáva, že miliónty migrant príde do Grécka v marci.

 

Nová štatistika IOM vyšla len deň po tom, čo turecká pobrežná stráž oznámila, že v Edremitskom zálive sa v dôsledku prevrhnutia lode utopilo 27 migrantov snažiacich sa dostať grécky ostrov Lesbos.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies