Cez Srbsko prejdú len migranti, ktorí požiadajú o azyl v Nemecku alebo Rakúsku

NETKY.SK • 20 Január 2016, 16:05 • 2 min
Cez Srbsko prejdú len migranti, ktorí požiadajú o azyl v Nemecku alebo Rakúsku

BELEHRAD - Srbsko začne od dnešného dňa púšťať cez svoje územie len tých migrantov, ktorí uvedú, že majú v úmysle požiadať o azyl v Nemecku alebo Rakúsku. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Rakúske úrady minulý týždeň vyhlásili, že neumožnia na svoje územie vstup tým migrantom, ktorí uvedú, že chcú prekročiť severnú hranicu Rakúska a pokračovať v ceste cez Nemecko do iných západoeurópskych krajín. Dnes Rakúsko oznámilo, že počet ľudí, ktorí budú môcť v krajine požiadať o azyl obmedzí oproti vlaňajšku na polovicu.


Srbský minister práce Alexander Vulin uviedol, že podobne bude postupovať aj Srbsko.


"Od dnešného dňa na základe rozhodnutia rakúskej vlády, ktoré nám tlmočili vlády Slovinska a Chorvátska, nebudú môcť migranti pokračovať v ceste, ak neprejavia záujem požiadať o azyl na území Rakúska alebo Nemecka," uviedol pre agentúru Tanjug srbský minister práce.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies