ČEZ sa chce sústrediť na slovenský a poľský trh

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 15:04 • 2 min
ČEZ sa chce sústrediť na slovenský a poľský trh

PRAHA - Česká energetická spoločnosť ČEZ sa chce sústrediť na susedné trhy, ako sú Slovensko a Poľsko, namiesto ďalšej expanzie na Balkáne. Uviedol to v stredu generálny riaditeľ ČEZ-u Daniel Beneš.

slovakia

left justify in out

"V budúcnosti nechceme rozvíjať podnikanie v balkánskych krajinách... Ak existuje niečo, čo nás zaujíma, je to v susedných krajinách," uviedol Beneš.

 

Spoločnosť zrušila začiatkom roka tender v hodnote do 15 mld. USD na výstavbu nových reaktorov v jadrovej elektrárni Temelín, čo jej otvára priestor pre ďalšie akvizície v najbližších rokoch. Dôvodom zrušenia boli nízke veľkoobchodné ceny elektriny a odmietnutie vlády poskytnúť cenové garancie. V posledných rokoch spoločnosť ČEZ pri akvizíciách v zahraničí utrpela sériu neúspechov, hlavne na Balkáne, keď sa v Rumunsku a v Bulharsku dostala do sporu s regulačnými úradmi. 

 

Firma ČEZ pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť ČEZ Slovensko pôsobí aktívne na slovenskom trhu s dodávkami energií od roku 2010. Dodávku elektriny a zemného plynu ponúka na Slovensku všetkým kategóriám odberateľov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona