ČEZ príde o licenciu, vyhlásil bulharský premiér B. Borisov

NETKY.SK • 19 Február 2013, 12:49 • 2 min
ČEZ príde o licenciu, vyhlásil bulharský premiér B. Borisov

ČEZ príde o licenciu, vyhlásil bulharský premiér B. Borisov - Svet Bulharský premiér Bojko Borisov dnes vyhlásil, že český energetický koncern ČEZ príde o licenciu na distribúciu elektriny v krajine, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

img

Bulharský premiér Bojko Borisov dnes vyhlásil, že český energetický koncern ČEZ príde o licenciu na distribúciu elektriny v krajine, informovala agentúra AP.

Borisov dnes pred novinármi povedal, že bulharský regulačný úrad ešte dnes odoberie ČEZu licenciu na distribúciu elektriny. Premiér, ktorého vláda stráca podporu pred júlovými parlamentnými voľbami, dodal, že ceny elektriny v krajine sa znížia o 8 %.

Bulharská prokuratúra dnes oznámila, že navrhne odobratie licencie ČEZu pre systematické porušovanie predpisov. Českej firme tak hrozia v Bulharsku podobné problémy ako v Albánsku, kde jej miestny regulačný úrad odobral licenciu na distribúciu elektriny 21. januára.

Tisícky Bulharov v minulých dňoch vo viac ako 20 mestách demonštrovali proti predraženým cenám elektrickej energie. Po opakovaných protestoch bulharskej verejnosti inšpektori začali vyšetrovanie troch distribučných spoločností. Mnohým Bulharom sa totiž účty za elektrinu zdajú po skokovom zvýšení na prelome rokov neúnosne drahé.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies