Cez portál ĽudiaĽuďom za päť rokov vyzbierali vyše 2 milióny eur

NETKY.SK • 12 Október 2016, 13:17 • 2 min
Cez portál ĽudiaĽuďom za päť rokov vyzbierali vyše 2 milióny eur

BRATISLAVA - Takmer 47-tisíc darcov prispelo ľuďom v núdzi sumou vyššou ako 2 250 000 eur počas piatich rokov fungovania darcovského portálu ĽudiaĽuďom. „Prvý milión darovaných eur sme pritom dosiahli až po štyroch rokoch fungovania.

slovakia

left justify in out

"Tieto štatistické údaje sú dôkazom toho, že Slováci dokážu podať pomocnú ruku tým aj prostredníctvom online darcovstva, ktoré už nie je nezvyčajným nástrojom pomoci,“ povedal riaditeľ neziskovej organizácie ĽudiaĽuďom Roland Kyška a dodal, že počet darov, ktoré darcovia poslali, sa za posledný rok zvýšil z 24-tisíc na 43-tisíc. Portál pomáha chorým deťom, hendikepovaným ľuďom, rodinám vo finančnej tiesni, mimovládnym organizáciám, školám aj samosprávam. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať, putuje konkrétnemu príjemcovi, ktorý má zaregistrovanú výzvu na finančnú pomoc na stránke www.ludialudom.sk. V súčasnosti je na portáli zaregistrovaných 542 výziev na pomoc.

 

Pri príležitosti piateho výročia vydala Ľudia ľuďom knihu ôsmich rozhovorov s tými, ktorým darcovia pomohli. Kniha nesie názov Ľudia ľuďom – Osem osudov, ktoré zmenilo dobro. „Na knihe sa podieľalo šesť autorov, ktorí rozhovory s príjemcami finančnej pomoci z darcovského portálu spracovali bez nároku na honorár," vysvetlila PR manažérka Natália Báreková. Výťažok z predaja knihy venuje organizácia predčasne narodenému Tomáškovi Bódymu, ktorý trpí detskou mozgovou obrnou a potrebuje rehabilitácie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies