Cez portál ĽudiaĽuďom.sk darovali ľudia na charitu už vyše 1 500 000 eur

NETKY.SK • 22 December 2015, 10:41 • 2 min
Cez portál ĽudiaĽuďom.sk darovali ľudia na charitu už vyše 1 500 000 eur

BRATISLAVA - Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk prekonal v týchto dňoch hranicu 1,5 milióna darovaných eur. Za takmer päť rokov jeho fungovania využilo možnosť podporiť projekty mimovládnych organizácií a individuálne žiadosti o pomoc viac ako 33-tisíc darcov, ktorí spolu poslali takmer 62-tisíc darov.

slovakia

left justify in out

„Hranicu 1 500 000 sprostredkovaných eur sa nám podarilo pokoriť vďaka viacerým projektom, na ktorých sme mali česť participovať," povedal Roland Kyška, riaditeľ nadácie ĽudiaĽuďom. 

 

Portál je univerzálny on-line systém darcovstva, ktorý je otvorený pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Darcovia pomáhajú chorým deťom, hendikepovaným ľuďom, rodinám vo finančnej tiesni, neziskovým či mimovládnym organizáciám, školám alebo samosprávam. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi. V súčasnosti je na portáli ĽudiaĽuďom.sk takmer 620 výziev, ktoré môžu darcovia podporiť prostredníctvom elektronického bankovníctva, platobnej karty alebo internetbankingu.


Jednou z najvýznamnejších výziev bola napríklad pomoc rodine, ktorá prišla o strechu nad hlavou pri ničivom požiari. „Za menej ako jeden týždeň prispeli ľudia darmi vo výške viac ako 10 000 eur. Dôležitú úlohu tu zohrala spolupráca s našimi mediálnymi partnermi, ktorí nám pomohli pri šírení výzvy a oslovili sme tak širšiu verejnosť,“ povedala PR manažérka portálu Natália Báreková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona