Cez internet šikanoval spolužiakov, obvinili ho

NETKY.SK • 28 November 2013, 16:18 • 2 min
Cez internet šikanoval spolužiakov, obvinili ho

SKALICA - Prípad internetovej šikany riešili policajti na jednej zo základných škôl v Skalickom okrese.

slovakia

left justify in out

Šestnásťročný mladík vydieral prostredníctvom sociálnej siete dvoch mladších spolužiakov. Pätnásťročný chlapec mu musel platiť za to, aby ho nezbil. Väčšinou mu dával dve až desať eur, no keď požadovanú sumu zvýšil na 20, prišli na to rodičia. Vylákal od neho 150 eur. Ako agentúru SITA infomrovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, v druhom prípade chcel od štrnásťročného chlapca 300 eur za poškodený tablet. Aj v tomto prípade hrozil, že ak peniaze nedostane, bude nasledovať bitka. Šestnásťročného chlapca obvinili z vyhrážania. Trestná sadzba v takomto prípade je štyri až desať rokov, v prípade mladistvých sa znižuje na polovicu.

Polícia znovu pripomína rodičom, aby boli pozornejší a upriamili pozornosť aj na priateľstvá svojich detí a ich komunikáciu na sociálnej sieti. Nie je zriedkavosťou, že sa najmä školáci dostávajú do situácií, kedy si už sami nevedia pomôcť a preto záujem zo strany rodičov je veľmi dôležitý, upozornila Linkešová. Šikanovanie na internete môže prerásť do priestupku alebo aj trestného činu. Čím skôr sa dieťa zdôverí rodičom s problémom, tým skôr je možné situáciu riešiť a konanie druhej strany zastaviť, dodala hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies