Cez hranice s Gréckom prešli do Macedónska stovky migrantov, polícia už nezasiahla

NETKY.SK • 23 August 2015, 13:13 • 2 min
Cez hranice s Gréckom prešli do Macedónska stovky migrantov, polícia už nezasiahla

GEVGELIJA - Stovky migrantov vstúpili dnes na územie Macedónska zo susedného Grécka.

slovakia

left justify in out

Macedónske bezpečnostné sily voči nim nezasiahli, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na svojho reportéra.

 

Príslušníci poriadkovej polície zostali rozmiestnení na macedónsko-gréckych hraniciach, prílevu migrantov však už dnes v podstate nebránili.

 

Macedónsko namiesto toho začalo vypravovať mimoriadne vlaky a autobusy, ktoré majú utečencov čo najskôr previezť na sever ku hraniciam Srbska.

 

Len v sobotu sa situácia na hraniciach medzi Macedónskom a Gréckom sa dnes opäť vyostrila: macedónska polícia použila omračujúce granáty, aby zabránila migrantom a utečencom - väčšinou zo Sýrie a ďalších konfliktných zón Blízkeho východu - dostať sa z Grécka do Macedónska a odtiaľ ďalej na sever smerom k Európskej únii.

 

Tisíce migrantov však napriek tomu prerazili policajné kordóny, alebo prebehli na druhú stranu hranice cez neďaleké polia.

 

Vo štvrtok macedónska vláda s cieľom spomaliť príliv utečencov vyhlásila v pohraničí mimoriadny stav a neúspešne sa pokúšala ich počet aspoň regulovať.

 

Macedónsko sa v uplynulom období stalo hlavnou tranzitnou krajinou pre migrantov smerujúcich cez Grécko do bohatších krajín Európskej únie. Len v priebehu júla cez túto pomerne chudobnú balkánsku krajinu prešlo takmer 39.000 migrantov.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies