Cez Facebook Messenger sa šíri nebezpečný malvér pre používateľov kryptomien

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 20:45 • 2 min
Cez Facebook Messenger sa šíri nebezpečný malvér pre používateľov kryptomien

MENLO PARK – CyberSecurity spoločnosť Trend Micro oznámila, že škodlivé rozšírenie pre prehliadač Google Chrome, ktoré je známe svojou efektívnosťou, bolo prepracované tak, aby ho bolo možné zacieliť na kryptoburzy.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Možnosti škodlivého rozšírenia, pomenovaného ako FacexWorm, boli modifikované tak, aby dokázali ukradnúť údaje používateľov Google, MyMonero či Coinhive. V podstate ide o podvod, ktorý manipuluje používateľov, aby do útočníkovej peňaženky odosielali Ether (ETH) a odčerpáva výpočtový výkon počítača na tajné ťaženie kryptomien.

 

Rozšírenie tiež dokáže "odchytiť" transakcie kryptomien na rôznych veľkých burzách vrátane Poloniex, HitBTC, Bitfinex, Ethfinex, Binance či dokonca aj Blockchain krypto peňaženky (predtým Blockchain.info).

 

img

 

Škodlivý malvér, ktorý bol prvýkrát objavený v auguste 2017, spočiatku využíval službu Facebook Messenger na odosielanie škodlivých odkazov, ktoré po kliknutí poskytli útočníkovi prístup k účtom používateľov sociálnej siete Facebook a zároveň infikovali ich operačné systémy. FacexWorm sa znovu objavil na začiatku apríla tohto roka.

 

Spoločnosť Trend Micro uviedla, že objavila jednu infikovanú bitcoinovú transakciu, ale neurčila hodnotu tajne vyťažených kryptomien. Podľa informácií spoločnosti Trend Micro prehliadač Chrome odstránil veľa rozšírení FacexWorm. Škodlivé odkazy by mal detekovať a zablokovať aj Facebook Messenger.

 

img

 

Google obchod ešte začiatkom apríla zakázal všetky rozšírenia pre Chrome, ktoré umožňovali ťažbu kryptomien.

 

Spoločnosť Trend Micro odporučila používateľom, aby premýšľali pred zdieľaním, boli opatrnejší voči nevyžiadaným alebo podozrivým správam a vykonali prísnejšie nastavenie ochrany osobných údajov na svojich účtoch na sociálnych médiách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies