ČEZ dočasne zatvorí tepelnú elektráreň v Bulharsku

NETKY.SK • 3 November 2014, 09:47 • 2 min
ČEZ dočasne zatvorí tepelnú elektráreň v Bulharsku

SOFIA - Energetická spoločnosť ČEZ dočasne pozastaví od budúceho roku prevádzku tepelnej elektrárne v Bulharsku.

slovakia

left justify in out

Česká spoločnosť sa totiž nedohodla so spoločnosťou Bulgarian Energy Holding (BEH) na pláne zosúladenia elektrárne s environmentálnymi pravidlami EÚ. Firma ČEZ chcela s BEH v súvislosti s modernizáciou elektrárne vytvoriť spoločný podnik, no pri súčasných cenách elektrickej energie a emisií by sa podľa analýz investícia nevyplatila.

 

"Finančný model ukázal, že... elektráreň by vyrábala elektrickú energiu v cenách, ktoré nie sú konkurencieschopné na miestnom liberalizovanom energetickom trhu,“ uviedla spoločnosť ČEZ. "Sme pripravení hovoriť o všetkých pracovných možnostiach. V každom prípade musíme po 1. januári 2015 elektráreň dočasne zatvoriť, pretože nemôže pracovať bez environmentálnych úprav," povedal šéf elektrárne Minčo Minčev. 

 

Firma ČEZ pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť ČEZ Slovensko pôsobí aktívne na slovenskom trhu s dodávkami energií od roku 2010. Dodávku elektriny a zemného plynu ponúka na Slovensku všetkým kategóriám odberateľov. ČEZ Slovensko je členom českej energetickej skupiny ČEZ. Česká energetická skupina zabezpečuje dodávky energií pre viac než 9 miliónov zákazníkov v 11 krajinách Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies