Cez české nebo preletel rekordný počet letadiel

NETKY.SK • 14 August 2017, 14:56 • 2 min
Cez české nebo preletel rekordný počet letadiel

PRAHA - Minulý mesiac sa po českej oblohe pohybovalo najviac lietadiel v histórii. Vyplýva to z dnešnej tlačovej správy českého Riadenia letovej prevádzky (ŘLP ČR).

slovakia

left justify in out

Dispečeri, navyše, zaznamenali aj najvyšší počet letových pohybov za jeden deň v českom vzdušnom priestore, celkovo 3168. Najväčšími zákazníkmi ŘLP ČR boli nemecká Lufthansa, dubajský dopravca Emirates a Turkish Airlines.

 

Celkový počet pohybov nad Českom v júli prvýkrát v histórii prekonal hranicu 90.000, keď po nebi preletelo 90.005 lietadiel. Medziročne to znamená rast o 2,75 %.

 

Najvyšší počet letových pohybov za jeden deň zaznamenalo oblastné stredisko riadenia letovej prevádzky Praha, keď 16. júla v českom vzdušnom priestore odbavilo 3168 letov. Pri predpokladanej kapacite jedného lietadla 150 osôb v ten deň cestovalo v českom vzdušnom priestore viac než 475.000 pasažierov.

 

Dôvodom rastúceho záujmu leteckých dopravcov o český vzdušný priestor a služby podniku je podľa dispečerov predovšetkým vysoká úroveň bezpečnosti a kapacity. Minimálna úroveň meškaní sa potom podľa nich prejavuje pri plánovaní leteckých dopravcov najmä v období vrcholiacej letnej sezóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies