Cetelem v Česku bude bankou, rovnaký proces plánuje BNP Paribas aj na Slovensku

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 15:06 • 2 min
Cetelem v Česku bude bankou, rovnaký proces plánuje BNP Paribas aj na Slovensku

PRAHA - Plány najväčšej francúzskej bankovej skupiny BNP Paribas na posilnenie pozície v Česku dostávajú konkrétnu podobu. BNP Paribas na to využíva bankovú licenciu, ktorú drží vo Francúzsku jej dcérska spoločnosť zameraná na retailové bankové služby BNP Paribas Personal Finance. Informoval o tom server iHNed.cz.

slovakia

left justify in out

S otvorením banky v Česku už súhlasila Česká národná banka. Bude fungovať formou pobočky, podobne ako mBank alebo banka Zuno. Na rozdiel od nich však BNP Paribas nestavia svoju banku na zelenej lúke a chystá fúziu s firmou Cetelem, najväčšou úverovou spoločnosťou v ČR, ktorá je tiež súčasťou BNP Paribas.

 

"Spojenie sa uskutoční do konca júna. Nová banka sa bude držať našej špecializácie, ktorou sú najmä úvery a poistenie s tým súvisiace. Zaznamenávame však aj dopyt klientov po bežných a sporiacich účtoch," povedal v rozhovore s denníkom HN podpredseda predstavenstva českého Cetelemu Emmanuel Bourg.

 

Nová banka bude podľa neho aj naďalej vystupovať na verejnosti pod značkou Cetelem. Podobne to funguje aj v ďalších krajinách, kde už Cetelem pod bankovou licenciou nejaký čas funguje.

 

Proces premeny Cetelemu na banku čaká aj Slovensko. "Aj tam plánujeme založiť pobočku BNP Paribas Personal Finance a spojenie s firmou Cetelem," uviedol Bourg s tým, že je to z rovnakých dôvodov ako v Česku. "Na Slovensku máme ešte menšiu potrebu zabezpečiť si vlastné financovanie, pretože ide o eurový trh. Ale aj na Slovensku od nás klienti chcú zaviesť bežné a sporiace účty a robiť s nami jednoduché a každodenné bankové služby," dodal Bourg.

 

Ale hypotéky francúzska banka zatiaľ nechystá, nakoľko v strednej Európe je už vysoký podiel vlastníckeho bývania a v hypotékach nevidia taký veľký potenciál ako v spotrebiteľskom financovaní. "Keď to však od nás klienti v Česku a na Slovensku budú chcieť, tak sme schopní to zabezpečiť," dodal Bourg.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies