Cetelem chce údajne kúpiť banku Zuno

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 11:16 • 2 min
Cetelem chce údajne kúpiť banku Zuno

BRATISLAVA - Spoločnosť Cetelem údajne rokuje o kúpe internetovej banky Zuno, ktorú vlastní rakúska skupina Raiffeisen Bank International. Informoval o tom český portál E15, ktorému to potvrdili dva nezávislé zdroje oboznámené s obchodom. K vzájomným rokovaniam sa ani jedna strana nevyjadrila.

slovakia

left justify in out

"Nekomentujeme žiadneho konkrétneho možného investora," povedal pre český portál Martin Schreiber z viedenskej centrály Raiffeisen. Podobne reagovala aj hovorkyňa Cetelemu Barbora Minksová, ktorá uviedla, že nemôžu vzhľadom na investorov poskytovať žiadne informácie o strategických zámeroch.

 

Záujem Cetelemu o internetovú banku Zuno, ktorá pôsobí v Čechách a na Slovensku, je pochopiteľný. Vlastník Cetelemu, francúzska banková skupina BNP Paribas, nedávno informoval, že chce prostredníctvom splátkovej firmy rozbehnúť banku. Nákup Zuno by zmenu Cetelemu na banku uľahčil. Nebankový poskytovateľ úverov by tak získal potrebnú infraštruktúru ako počítačové systémy, aj zhruba 250 tis. klientov. Nevýhodou môže podľa českého portálu E15 byť to, že Zuno ako internetová banka nemá kamenné pobočky.

 

Informácie, že rakúska skupina Raiffeisen Bank International predáva on-line banku Zuno, sa objavili začiatkom tohto roka. Banka je od svojho fungovania v strate. Jej hospodárenie poznačili výrazné investície do infraštruktúry a plánovaná expanzia na ďalšie susedné trhy. Veľkú časť investície tvorili náklady na prípravu expanzie do Maďarska a Poľska, ktorá sa nakoniec neuskutočnila. Pred pár rokmi bolo na slovenskom trhu päť internetových bánk, dve z nich už ukončili činnosť.

 

Banka Zuno je súčasťou rakúskej skupiny Raiffeisen. Pilotná prevádzka banky Zuno odštartovala na Slovensku 1. augusta 2010, komerčnú prevádzku spustila 6. decembra 2010 a v polovici roka 2011 ju nasledovala Česká republika. Na Slovensku a v Česku nedisponuje Zuno žiadnymi fyzickými pobočkami, funguje výlučne on-line. Raiffeisen má na Slovensku skúsenosti so zavádzaním internetovej banky cez svoju dcéru Tatra banku. Tá v roku 2000 prišla na trh s čisto internetovou bankou Eliot. Jej činnosť však ukončila v roku 2005.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies