Cesty v Česku sa kĺžu: Meteorológovia predpovedali poľadovicu na iných miestach

NETKY.SK • 9 Január 2016, 12:15 • 2 min
Cesty v Česku sa kĺžu: Meteorológovia predpovedali poľadovicu na iných miestach

PRAHA - Českí meteorológovia rozšírili dnes ráno varovanie pred poľadovicou na Zlínsky, Juhomoravský a Olomoucký kraj.

slovakia

left justify in out

Podľa v piatok vydaného varovania sa poľadovica mala totiž tvoriť predovšetkým na juhu a západe Čiech a na Vysočine. Dnešná realita je však iná - námraza sa tvorí predovšetkým na moravských cestách, informuje spravodajský server Novinky.cz.


Mrholenie hlásili napríklad na Zlínsku a hlavný ťah smerom na Vsetín je miestami pokrytý poľadovicou. V okolí Zlína sa stalo niekoľko dopravných nehôd.


Podľa informácií dopravných serverov sa poľadovica tvorí aj na Kroměřížsku a klzká môže byť i diaľnica D1 medzi 188. a 219. kilometrom za Brnom smerom na Vyškov. Niekoľko nehôd sa stalo aj v Brne i na Olomoucku.


Mrzne dážď na ceste D48 medzi Vyškovom a Olomoucom, rekapitulujú Novinky.cz, on-line magazín denníka Právo.
Zamŕzať môže voda na menších cestných komunikáciách v celej Českej republike: najmä po krajoch vozoviek nižších tried sa tvoria ľadové platne.


Podľa servera dopravných informácií, ktorý prevádzkuje riaditeľstvo českých ciest a diaľnic, je, naopak, pokojná situácia na západe Čiech - hlavné ťahy sú mokré alebo suché a vymrznuté. Vo vyšších polohách je na cestách vrstva snehu, uzatvárajú aktuálnu situáciu na cestách v Česku Novinky.cz.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies