Cesty v Popradskom okrese sú v poriadku, opäť však má snežiť

NETKY.SK • 26 Január 2015, 15:23 • 2 min
Cesty v Popradskom okrese sú v poriadku, opäť však má snežiť

POPRAD - Cesty v Popradskom okrese sú po víkendovom hustom snežení opäť v poriadku. Cestári však budú mať prácu počas celého týždňa, najmä na jeho konci.

slovakia

left justify in out

Snežiť by malo každý deň, najviac snehu podľa meteorologičky Dagmar Kriškovej zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHÚ) pribudne v piatok.

Polícia vyzvala vodičov na zvýšenú opatrnosť a bezpečnosť pri vedení motorového vozidla. „Je veľmi dôležité, aby vodiči dodržiavali predpísané rýchlosti jazdy, jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam, ale predovšetkým svojim schopnostiam,“ povedala pre agentúru SITA Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov. Ako uviedla, počas jazdy v noci, keď je pozornosť vodičov znížená, je zvýšené riziko stretu s lesnou zverou. 

 

Aktuálne sú cesty v Popradskom okrese bez obmedzení. „Nemáme nič hlásené, cesty sú po posypaní a pluhovaní,“ uviedli dnes cestári z popradskej Správy a údržby ciest PSK. V Poprade a okolí mali počas uplynulého víkendu veľa práce, husté sneženie im dalo zabrať. V nasledujúcich dňoch by podľa Kriškovej malo menej snežiť. „V utorok bude v podtatranskej oblasti veľká oblačnosť a ojedinele sa môže vyskytnúť aj slabé sneženie, veľmi podobné počasie očakávame aj v stredu,“ uviedla meteorologička pre SITA. Najvyššia denná teplota by sa mala pohybovať okolo -2 stupňov a nočné teploty poklesnú nad ránom na -8 stupňov. 

 

Podľa Kriškovej vo štvrtok oblačnosti pribudne a na severe sa vyskytne občasné sneženie alebo snehové prehánky. Klesnúť by mali aj nočné a denné teploty. „Zamračené počasie s častejším a hustým snežením čakáme najmä v piatok. V priebehu soboty bude sneženie pomaly ubúdať,“ dodala. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies