Cesty sú prevažne vlhké, vo vyšších polohách so snehom

NETKY.SK • 14 December 2013, 09:49 • 2 min
Cesty sú prevažne vlhké, vo vyšších polohách so snehom

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informuje Slovenská správa ciest, podobne sú na tom aj cesty I., II. a III. triedy. Sú zjazdné, ich povrch je prevažne vlhký až mokrý. Vo vyššie položených oblastiach stredného a východného Slovenska sa na komunikáciách nachádza kašovitý, utlačený, miestami až zľadovatený sneh v hrúbke do 1 až 3 cm.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem hosrkého priechodu Podspády, Makov a Herlianske Sedlo, kde je vrstva kašovitého až utlačeného snehu do 1 cm. Na priechode Huty je to vrstva hrubá do 5 cm. Na horskom priechode Cukmantel, Látky - Prašivá a Hriňová je miestami zľadovatený sneh, hrubý do 1 cm. 

SCC ďalej vodičov upozorňuje na hmlu v okolí Námestova, pre ktorú vidieť len do 50 m, v okolí Turčianskych Teplíc, Martina, Novej Bystrice, Žiaru nad Hronom, Starej Ľubovne, Haligoviec, Spišskej Starej Vsi, Brodna, Širokého a Skalitého je pre hmlu dohľadnosť do 100 m. 

Vplyvom hmly a nízkych teplôt sa môžu vytvárať poľadovice vo vyšších polohách na cestách v okolí Lipian a Záborského v okrese Prešov a Sabinov. Na cestách I/18 (v úseku Hybe - hranica okres Liptovský Mikuláš/ Poprad) a I/68 (v úseku Mníšek nad Popradom - Stará Ľubovňa) sa miestami nachádza zľadovatený sneh v hrúbke do 1 až 2 cm. Na cestách nižších kategórií v okolí Banskej Štiavnice, Kremnice, Žiaru nad Hronom, Polkanovej, Štósu, Levoče, Bardejova, Giraltoviec, Starej Ľubovne, Spišskej Starej Vsi, Haligoviec, Oščadnice, Liptovského Hrádku, Liptovského Mikuláša, Námestova a Bytče je miestami zľadovatený sneh hrubý 1 až 3 cm. 

Pre vozidlá dlhšie ako desať metrov je po celú zimnú sezónu uzatvorený úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies