Cesty pod Tatrami sú už prejazdné

NETKY.SK • 7 December 2013, 09:19 • 2 min
Cesty pod Tatrami sú už prejazdné

POPRAD – Všetky cesty v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča, ktoré sú v pôsobnosti Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja sú zjazdné.

slovakia

left justify in out

Jedinou výnimkou je cesta III/018147 medzi Štrbou a Šuňavou. Popradskí cestári sa snažia cestu sprejazdniť. Ak to bude potrebné, na sprejazdnenie cesty použijú aj snehovú frézu. Obec Šuňava však nie je odrezaná od sveta, keďže do obce vedie zo Štrby aj druhá cesta. Na cestách I. až III. triedy v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča je od piatku popoludnia vyhlásený II. kalamitný stupeň, čo oprávňuje cestárov využiť na údržbu ciest aj zmluvne dohodnutých partnerov. „Zatiaľ sme tak neurobili. Situáciu momentálne zvládame vlastnými silami,“ uviedol pre SITA riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja v Poprade Marián Barilla.

II.kalamitný stupeň v podtatranských okresoch potrvá minimálne dnešný celý deň a noc. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre okres Poprad výstrahu najvyššieho stupňa, kde sa hlavne na hrebeňoch hôr očakáva výskyt mimoriadne silného vetra s rýchlosťou až do 43 m/s. V Poprade a okolí naďalej fúka silný vietor a sneží.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies