Cesty na východe sú zjazdné, pod Tatrami sa vytvárajú snehové jazyky

NETKY.SK • 3 December 2016, 11:09 • 2 min
Cesty na východe sú zjazdné, pod Tatrami sa vytvárajú snehové jazyky

PREŠOV – Cesty na východe Slovenska sú zjazdné. Uzavreté sú iba úseky ciest tretej triedy Štrba – Šuňava, Lučivná, Štrba – Važec, kde sa vytvárajú snehové jazyky. Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SUC PSK) ešte v piatok (2.12.) o 9.00 h vyhlásila prvý situačný stupeň pre oblasť Poprad, ktorý naďalej trvá. Záveje sa tvoria aj na ceste prvej triedy na Pustom Poli v okrese Stará Ľubovňa a na cestách tretej triedy v oblasti Poprad.

slovakia

left justify in out

Ostatné cesty sú prevažne mokré, v nižších polohách je kašovitá vrstva snehu do jedného centimetra. V severných okresoch zas utlačená vrstva snehu od dvoch do piatich centimetrov.

 

Miroslav Milý zo SUC PSK informoval, že cestári v Prešovskom kraji sú v teréne. Počas poslednej služby prepluhovali vyše 7000 kilometrov, posypali vozovky inertným aj chemickým materiálom, v teréne bolo 85 mechanizmov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies