Cesty na Slovensku sú klzké

NETKY.SK • 22 Január 2013, 07:56 • 2 min
Cesty na Slovensku sú klzké

Cesty na Slovensku sú klzké - Zaujímavosti Vodiči na väčšine územia Slovenska by mali aj v priebehu dnešného dňa zvýšiť pozornosť. Na cestách východného, stredného a časti juhozápadného Slovenska sa môže počas dňa vytvárať poľadovica.

slovakia

left justify in out

img

Vodiči na väčšine územia Slovenska by mali aj v priebehu dnešného dňa zvýšiť pozornosť. 

Na cestách východného, stredného a časti juhozápadného Slovenska sa môže počas dňa vytvárať poľadovica. V okresoch na západe a severe krajiny si v tom istom čase treba dať pozor na snehové jazyky a záveje. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahou prvého stupňa.

Varovanie meteorológov pre poľadovicu bude platiť dnes vo väčšine regiónov do 17.00 h. Výnimkami sú Košický a Prešovský kraj, kde bude výstraha platiť až do 20.00 h. Rovnakým časom je ohraničené upozornenie pre tvorbu snehových jazykov a závejov.

Podľa webu zjazdnosť.sk bola v ranných hodinách tenká vrstva zľadovateného snehu, námraza či poľadovica na niektorých úsekoch ciest severovýchodného Slovenska, najmä v okolí mesta Bardejov. Polícia zase upozorňuje na poľadovicu na území celého Bratislavského kraja. "Napriek chemickým posypom sú vozovky klzké a od polnoci sme zaznamenali sedem škodových udalostí. Vyzývame preto vodičov, aby dbali na dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami a znížili rýchlosť," uviedla hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Petra Hrášková.

Meteorológovia SHMÚ vydali tiež výstrahu prvého stupňa pre hrozbu povodne z topiaceho sa snehu a dažďa. Tá platí v okresoch Humenné a Michalovce. Zvýšenú hladinu toku zaznamenali meteorológovia na meracej stanici Koškovce na toku Laborec. Hladina tam dnes o 7.00 h ráno dosiahla výšku 153 cm, čo predstavuje na danom úseku prvý stupeň povodňovej aktivity.


Predpoveď počasia

Počasie na horách
Vo výške 1000 m prevažne zamračené, sneženie, najnižšia ranná teplota -4 a najvyššia denná -2 stupne Celzia.
Vo výške 1500 m prevažne zamračené, sneženie, najnižšia ranná teplota -3 a najvyššia denná -2 stupne Celzia.
Vo výške 2000 m prevažne zamračené, sneženie, najnižšia ranná teplota -5 a najvyššia denná -4 stupne Celzia.
Počasie u nás ovplyvňuje tlaková níž. Dnes bude oblačno až zamračené, na východe môže snežiť. Teploty dosiahnu -2 až 3 stupne Celzia. 

Na západnom Slovensku prevažne oblačno, najnižšie ranné teploty 0 až -3 a najvyššie denné 0 až 3 stupne Celzia. 

Na strednom Slovensku prevažne zamračené, sneženie, najnižšie ranné teploty -1 až -6 a najvyššie denné -2 až 2 stupne Celzia. 

Na východnom Slovensku prevažne zamračené, sneženie, najnižšie ranné teploty -1 až -5 a najvyššie denné -2 až 2 stupne Celzia. 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies