Cesty na severe, východe a časti západu sú zasnežené

NETKY.SK • 21 Január 2016, 08:44 • 2 min
Cesty na severe, východe a časti západu sú zasnežené

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je na väčšine územia vlhký a miestami až mokrý.

slovakia

left justify in out

Ako informuje na stránke Slovenská správa ciest, na diaľnici D1 v úsekoch Hybe - Východná, Dubná Skala - Martin, Martin - Turany, Horná Streda - Lúka, Lúka - Nové Mesto n. Váhom a Dubnica nad Váhom - Ilava a na rýchlostnej ceste R3 v úsekoch Trstená, sever - Tvrdošín, sever, Sedliacka Dubová - Široká a Horná Štubňa, sever - Horná Štubňa, žel. st. sa nachádza vrstva čerstvého snehu do 1 - 2 centimetrov.


Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je na väčšine územia Slovenska vlhký a miestami až mokrý. Najmä na severe a východe Slovenska a časti západného Slovenska je povrch vozoviek pokrytý čerstvým, prípadne kašovitým až utlačeným snehom v hrúbke 1 - 3 cm. Miestami zľadovatený sneh v hrúbke 4 - 5 cm sa vyskytuje na úseku cesty II/578 Skalka - Kremnica a v hrúbke 1 - 3 cm na úsekoch ciest II/512 Píla - Žarnovica, II/526 hranice okresov Detva a Poltár - Kokava nad Rimavicou, III/065018 Hodruša-Hámre - Žarnovica a na cestách nižších kategórií v oblasti Kremnice, Novej Bane a Kokavy nad Rimavicou.


Povrch vozoviek na horských priechodoch je vlhký až mokrý, okrem HP Fačkov, Javorník, Makov, Grajnár, Súľová, Látky-Prašivá, Vyšehrad, Čertovica, Pezinská Baba, Havran, Šturec, Huty, Vrchslatina, Herlianske Sedlo, Príslop a Donovaly, ktorých povrch vozovky je pokrytý kašovitým až utlačeným snehom v hrúbke 1 - 3 cm. Miestami čerstvý sneh do 1 cm je na horskom priechode Podspády. Na priechodoch Zbojská, Veľké Pole, Chorepa a Cukmantel sa na vozovke nachádza miestami zľadovatený sneh do 1 cm.

Upozornenie pre vodičov:
Na HP Zbojská, Veľké Pole, Chorepa a Cukmantel sa na vozovke nachádza miestami zľadovatený sneh do 1 cm. Na cestách III.triedy č. 2279,2274,2278 a 2276 v lokalitách Slaná Voda, Mútne, Sihelné a Bobrov sa vplyvom silného vetra tvoria snehové jazyky. Pre silné sneženie je znížená dohľadnosť do 100 m v lokalitách Hričovské Podhradie, Horný Hričov, Kostolná-Záriečie a Dargov. Na vlhkých a mokrých cestách sa môže pri nízkych teplotách tvoriť poľadovica. Pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený HP Šútovce a cesta I/64 v úseku Nitrianske Pravno-Fačkovské sedlo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies