Cesty na Morave pokryl ľad, došlo k hromadnej nehode, na D1 zomrel kamionista

NETKY.SK • 2 Január 2013, 12:25 • 2 min
Cesty na Morave pokryl ľad, došlo k hromadnej nehode, na D1 zomrel kamionista

Cesty na Morave pokryl ľad, došlo k hromadnej nehode, na D1 zomrel kamionista - Svet Pri obci Zakřany v okrese Brno sa dnes ráno pri hromadnej nehode zrazilo desať áut. Na Morave prší a tvorí sa námraza, ktorá môže aj za túto hromadnú haváriu, inforovala

slovakia

left justify in out

imgPri obci Zakřany v okrese Brno sa dnes ráno pri hromadnej nehode zrazilo desať áut. Na Morave prší a tvorí sa námraza, ktorá môže aj za túto hromadnú haváriu, inforovala webová stránka novinky.cz. 
      Šmykľavá vozovka je tiež na diaľnici D1 medzi 218. a 272. kilometrom, teda od Rousínova po Kroměříž. Na D1 zomrel ráno vodič kamióna, ktorý zišiel do priekopy. Poľadovica je i na celej diaľnici D2 od Brna až po hranice so Slovenskom.
      V ľavom pruhu diaľnice D2 nabúralo na 26. kilometri osobné auto do zvodidiel. Väčšina diaľnice je pokrytá námrazou.
      Pri obci Staříč v okrese Frýdek Místek na ceste R56 sa stala pred 08.00 h hromadná nehoda deviatich áut.  Doprava mala byť obmedzená do 10.00 h, uviedli novinky.cz.
      Meteorológovia pred námrazou varovali, výstraha platila do desiatej hodiny.
      Medzi treťou a štvrtou hodinou začal padať na Vysočine pri teplotách pod nulou namŕzajúci dážď a aj keď do terénu vyrazilo všetkých 120 sypačov, nestihli byť všade, kde mali vodiči problémy. Zrážky sa postupne presúvajú smerom na východ a teploty stúpajú, takže situácia sa lepší. Nebezpečenstvo námrazy stále ešte hrozí na cestách nižších tried, najmä v lesných oblastiach, varoval dispečer krajskej správy a údržby ciest.
      V kraji Vysočina sa stalo od skorého rána už niekoľko nehôd, väčšinou s minimálnymi dôsledkami na zdraví. Tragickou výnimkou je však smrť 56-ročného Nemca, vodiča kamióna, ktorý zišiel na nájazde k čerpacej stanici na 112. kilometri v smere do Brna do priekopy. Náraz do stožiaru zdemoloval kabínu, v ktorej muž zomrel. Pri nehode sa vysypal náklad. 
      Námraza sa tvorí aj na niektorých cestách v okresoch Kroměříž a Prachatice.
      Cesty sú šmykľavé takisto v západných Čechách. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona