Cesty môžu byť večer zľadovatené, na východe zafúka silnejší vietor

NETKY.SK • 6 Február 2017, 16:19 • 2 min
Cesty môžu byť večer zľadovatené, na východe zafúka silnejší vietor

BRATISLAVA - Vodiči by dnes večer a v noci mali zbystrieť pozornosť, na väčšine ciest sa bude tvoriť poľadovica. Výnimkou je len Žilinský a Prešovský kraj. Tam by mal zase fúkať silnejší vietor. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

slovakia

left justify in out

Zľadovatené vozovky by mali byť do utorňajšieho rána (7.2.). Varuje pred nimi aj Slovenská správa ciest (SSC). Zvýšené riziko námrazy je podľa cestárov na mokrých a vlhkých cestách, na mostoch a pri vodných tokoch.

 

img

Vietor by mal dnes večer a v noci v Košickom a Prešovskom kraji dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 65 až 75 kilometrov za hodinu. Môže to spôsobiť škody menšieho rozsahu. Treba s ním rátať do stredajšej (8.2.) noci.

 

img

 

V utorok v noci sa v Košickom a Prešovskom kraji môžu začať tvoriť snehové jazyky a záveje, ustať by to malo do obeda nasledujúceho dňa.

 

Vo všetkých spomínaných prípadoch vydali meteorológovia výstrahu prvého stupňa.

 

Predpoveď počasia na utorok:

Zamračené, hmlisto a miestami dážď, dážď so snehom, v severnej polovici sneženie. Popoludní na západe menej oblačnosti a zrážok. Ojedinele poľadovica, miestami na východe snehové jazyky. Nočná teplota 1 až -5 st. Denná teplota -1 až 4, na severe okolo -3 st.  Prevažne severný vietor do 40, miestami v nárazoch na západe a východe okolo 70 km/h.

 

Streda:

Polooblačno až oblačno, na východe oblačno až zamračené. Na východe miestami, inde len ojedinele sneženie alebo snehové prehánky. Na východe miestami tvorba snehových jazykov. Najnižšia nočná teplota -3 až -8, na severe okolo -10 st.  Najvyššia denná teplota -2 až 2, na severe okolo -4 st. Prevažne severný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), na východe spočiatku v nárazoch okolo 16 m/s (55 km/h). V Banskobystrickom kraji slabý vietor.

 

Štvrtok:

Polojasno až oblačno, len ojedinele slabé sneženie alebo snehové prehánky. Najnižšia nočná teplota -3 až -9, v horských dolinách a kotlinách väčšinou -9 až -15 st. Najvyššia denná teplota -1 až 4 st. Slabý, na východe severný vietor do 5 m/s (20 km/h).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona