Cesty aj diaľnice sú zjazdné, ich povrch je prevažne vlhký

NETKY.SK • 26 December 2013, 13:30 • 2 min
Cesty aj diaľnice sú zjazdné, ich povrch je prevažne vlhký

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý.

slovakia

left justify in out

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý, s výnimkou stredného Slovenska, kde sú cesty prevažne vlhké až mokré. Na cestách vo vyššie položených oblastiach stredného a východného Slovenska je miestami vrstva kašovitého alebo utlačeného až zľadovateného snehu hrubého jeden až tri centimetre.

Horské priechody sú zjazdné. Povrch vozoviek na priechodoch je prevažne vlhký, okrem priechodu Dobšiná a Hriňová, ktoré majú povrch vozoviek pokrytý vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do jedného centimetra, na priechode Herlianske sedlo do štyroch až piatich centimetrov. Na priechode Huty je miestami zľadovatený sneh do štyroch až piatich centimetrov.

Slovenská správa ciest upozorňuje, že na ceste I. triedy č. 18 v úseku Hybe - hranica okresu Poprad a Liptovský Mikuláš sa nachádza na vozovke miestami zľadovatený sneh hrubý do dvoch centimetrov. Cestu III/05928 Zuberec - Zverovka uzatvorili pre popadané stromy. Pri nízkych teplotách je na mokrých a vlhkých vozovkách, na mostoch a pri vodných tokoch zvýšené riziko vzniku poľadovice.

Pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov je po celú zimnú sezónu uzatvorený úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies