Cestujúcich čakajú od októbra výluky na trati Zvolen-Banská Bystrica

NETKY.SK • 28 September 2016, 08:24 • 2 min
Cestujúcich čakajú od októbra výluky na trati Zvolen-Banská Bystrica

BANSKÁ BYSTRICA – Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zrealizujú v najbližších dňoch opravy v železničnom úseku Zvolen-Banská Bystrica. Pre cestujúcich je v čase výluky zabezpečená náhradná autobusová doprava. Práce sú plánované v dňoch 4.-6. októbra a 10.-12. októbra v čase od 08.15 do 18.10 h. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

slovakia

left justify in out

Podľa nej okrem opravy koľajového lôžka bude súčasťou prác aj oprava priecestí, ktoré sa nachádzajú medzi železničnou stanicou (ŽST) Sliač-kúpele a Vlkanová, Vlkanová–Radvaň. Medzi stanicou Radvaň a Banská Bystrica budú vykonávať výrub prebytočného porastu.

 

Riešenie dopravy v čase opráv priecestí bude medzi ŽST Sliač-kúpele a Vlkanová bez obchádzkovej trasy, vedľa bude zriadené náhradné priecestie. Priecestie vo Vlkanovej úplne uzatvoria. Doprava bude viesť do časti Peťová, presmerovaná po ulici Peťovská, Vlkanovská, Továrenská, Matuškova a po ceste č. III/2413. Priecestie medzi ŽST Vlkanová-Radvaň v Iliaši úplne uzatvoria. Počas opráv bude doprava do Iliaša presmerovaná po ulici Iliašska cesta.

 

"Upozorňujeme všetkých vodičov, cestujúcich a návštevníkov železničnej stanice v Banskej Bystrici, že v čase výluky, ale aj po jej skončení, bude predstaničný priestor pre osobné autá uzavretý. Nebude možné sa tam pohybovať autami ani parkovať. Na dodržiavanie zákazu, ktorý bude platný od 1. októbra, dohliadne polícia. Vzhľadom na to, že v blízkosti pozemkov ŽSR je realizovaná rozsiahla výstavba novej autobusovej stanice s obchodným centrom, je nevyhnutné priestor pred ŽST Banská Bystrica uzavrieť až do dokončenia výstavby, najmenej do marca 2017," konštatovala Pavliková.

 

ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku rekonštrukčných prác. Zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies