Cestujúci z krajín s ebolou dočasne nedostanú víza

NETKY.SK • 27 Október 2014, 15:40 • 2 min
Cestujúci z krajín s ebolou dočasne nedostanú víza

PERTH - Austrálske úrady vydali v pondelok nariadenie, na základe ktorého cestujúci zo západoafrických krajín postihnutých vírusom eboly nedostanú vstupné víza.

slovakia

left justify in out

Týka sa to Sierry Leone, Libérie a Guiney, povedal podľa televíznej stanice ABC News minister pre migráciu Scott Morrison. "Znamená to, že nespracovávame žiadnu žiadosť z týchto postihnutých krajín," povedal Morrison. Ak boli už víza vystavené, no ešte ich nevydali, boli zrušené. Ľudia, ktorí majú trvalé víza, musia stráviť v karanténe 21 dní, kým ich vpustia do Austrálie. Len prednedávnom negatívne testovali 18-ročnú Guinejčanku s príznakmi eboly v nemocnici v Brisbane. Zdravotnícke orgány držali mladú ženu a osem príslušníkov jej rodiny pred vstupom do krajiny v karanténe.

 

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) ochorelo v rámci terajšej epidémie na ebolu 10 100 ľudí, takmer polovica z nich zomrela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies