Cestujúci z Jordánska a Kuvajtu si na palubu lietadla smerujúceho do USA opäť môžu zobrať laptop: Prestal sa totiž uplatňovať zákaz

NETKY.SK • 10 Júl 2017, 07:18 • 2 min
Cestujúci z Jordánska a Kuvajtu si na palubu lietadla smerujúceho do USA opäť môžu zobrať laptop: Prestal sa totiž uplatňovať zákaz

AMMÁN - Národní leteckí dopravcovia Jordánska a Kuvajtu v nedeľu oznámili, že cestujúci využívajúci lety do Spojených štátov si budú môcť opäť nosiť na palubu elektronické zariadenia, ako sú prenosné počítače.

slovakia

left justify in out

Pre uvedené krajiny tak prestáva platiť zákaz zavedený v marci na základe rozhodnutia amerických úradov.

 

Spoločnosť Royal Jordanian v tejto súvislosti oznámila, že prijala "rozšírené bezpečnostné opatrenia" v súlade s požiadavkami amerického ministerstva vnútornej bezpečnosti. Podrobnosti ohľadne týchto opatrení však nezverejnila.

 

Spoločnosť Kuwait Airlines uviedla, že rozhodnutie o zrušení zákazu laptopov na palubách lietadiel smerujúcich do USA bolo prijaté po prekontrolovaní jej bezpečnostných opatrení americkými predstaviteľmi.

 

Americké úrady rozhodnutím z 21. marca zakázali cestujúcim z desiatich letísk nachádzajúcich sa v ôsmich krajinách, aby na palubu lietadla nastupovali s laptopmi, tabletmi a inými elektronickými zariadeniami s rozmermi väčšími ako mobilný telefón. Išlo o cestujúcich z Jordánska, Egypta, Saudskej Arábie, Kuvajtu, Kataru, Spojených arabských emirátov, Maroka a Turecka.

Viacerým z dotknutých aerolínii v uplynulých dňoch umožnili prestať v uplatňovaní tohto zákazu.

 

Toto rozhodnutie americká vláda odôvodnila snahou bojovať proti hrozbe atentátu s použitím elektronických zariadení. Rovnaké opatrenie začala uplatňovať vzápätí aj Británia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies