Cestujúci v lietadle Emirates, ktoré po pristátí dali do karantény, zrejme ochoreli na chrípku

NETKY.SK • 6 September 2018, 09:00 • 2 min
Cestujúci v lietadle Emirates, ktoré po pristátí dali do karantény, zrejme ochoreli na chrípku

NEW YORK - Cestujúci z dopravného lietadla spoločnosti Emirates, ktoré dali v stredu do karantény na letisku v New Yorku, zrejme ochoreli na chrípku.

slovakia

left justify in out

Lietadlo s 520 osobami na palube priletelo z Dubaja. Pilot ešte pred pristátím hlásil, že medzi cestujúcimi a členmi posádky je viacero chorých s vysokou teplotou a kašľom. Existovalo pritom podozrenie, že chorých môže byť až niekoľko desiatok ľudí.

 

Po pristátí na newyorskom medzinárodnom letisku Johna F. Kennedyho stroj obkolesili sanitky, policajné autá a hasičské vozidlá. Medzi cestujúcimi bol známy americký rapper Vanilla Ice, ktorý sa však na zdravotné problémy nesťažoval.

 

V nemocnici napokon skončilo len 10 pacientov - traja pasažieri a siedmi členovia posádky; podľa spoločnosti Emirates išlo len o preventívnu hospitalizáciu.

 

Experti z amerického Centra pre prevenciu a kontrolu chorôb (CDC) preskúmali zdravotný stav približne stovky pasažierov a následne im dali povolenie pokračovať v ceste.

 

Čo ochorenie spôsobilo, ešte nestanovili. Ako pravdepodobná príčina sa však momentálne javí chrípka. Medzi prvými hypotézami sa objavila aj možná otrava jedlom. "Vzhľadom na symptómy prejavujúce sa u pacientov a problémy, ktoré popisujú, to vyzerá tak, že pravdepodobne ide o chrípku," povedala newyorská komisárka pre oblasť zdravotníctva Oxiris Barbotová. S konečnou platnosťou to však objasnia až výsledky testov, ktoré budú známe vo štvrtok v neskorých večerných hodinách.

 

Úrad newyorského starostu na Twitteri informoval, že lietadlo malo medzipristátie v Mekke, kde je v súčasnosti chrípková epidémia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona